Foren Foren

NUESTRAS WEBs

SeeHdfilm

Senaryo yazarı, filmin hikayesinde oyuncuların yapacağı ve söyleyeceği şeyleri yazarak hazırlar. Daha sonrasında eğer yapımcı senaryoyu beğenirse oyunları işe alarak çekim ortamını yaratır. Yapımcılar genellikle bağımsız çalışmaktadır fakat isteyen yapımcılar sürekli olarak bir yere bağlı çalışabilmektedir. Aktörler senaryoları okuduktan sonra hazırlanmaya başlarlar. Daha sonrasında ise hareketli çekimle kamera ile gerçekleştirilmektedir. Çekim işleri gerçekleştirildikten sonra editör, hareketli resimleri bir bütün olarak birleştirme işlemi yapılır. Film işlemleri sonlandırıldığında kopyası film laboratuvarlarında hazırlanır ve makaralara konmaktadır. Film makaraları ise sinemalara yollanarak gösterimler için hazırlanılır.
Sinemanın Hayatımızdaki Yeri

Günümüzde yedinci sanat dalı olan sinema, olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor. Bilindiği gibi çekilen filmlerin perdeye yansıtılmasına sinema adı verilmektedir. Sinema eskiden daha farklı amaçlar ile kullanılıyordu. Örneğin Birinci dünya savaşı arasında sinema propaganda aracı olarak kullanılmıştır. Günümüzde sanat dalı haline gelen sinema oldukça popüler bir hal aldı. Sinemanın artışı ile sinema alanında canlılık meydana gelerek ekonomiye film izle de canlılık katmıştır. Gün geçtikçe büyüyen sinema salonları ile sinema hizmetlerinde de artışlar meydana gelmiştir. Bunların yanı sıra son zamanlar da sinema sektöründe film izle 3D, HD, 1080p, 720p, online film izle 6D ve 10 D gibi sinema türleri ortaya çıkmıştır.
Geçmişten Bugüne Sinema Tarihi 2023 film izle

İlk olarak Paris’te gösterimi yapılan film gösterimleri yaklaşık olarak bir yıl sonra ülkemizde de yapılmaya başlanmıştır. Türkiye’ de ilk gösterilen film yabancı bir filmdir. 1914 yılında çekilen Ayastefanos’taki Rus Abidesinin Yıkılışı adlı belgesel ise ilk Türk filmi olarak film izle kabul edilmektedir. Bundan sonra ise daima 1. Dünya savaşının anlatıldığı filmler gündemde olmuştur. 1922 yılında ise Muhsin Ertuğrul ilk film şirketinin başına geçmiştir. İlk film şirketi kapsamında Kurtuluş savaşını konu edinen Ateşten gömlek, ilk sesli film olan İstanbul sokakları hd film izle ve Bir millet uyanıyor adlı filmlerdir. 1933 yılında Söz Bir Allah Bir filmi ile sinemada yer alan ilk kadın oyuncu Cahide Sonku ile kadınlarda sinema sektöründe ilk adımını atmaya başlamıştır. 1950 ve 1960 yıllarında  televizyonun çıkışı ile sinemanın değeri azalmaya başlamıştır.

0 (0 Stimmen)

Schnelle Antwort